Bel ons voor meer informatie

+31 (0)40 22 33 864

Over ons

NIPA Eindhoven

Na invoering van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs in 1996, was het NIPA de eerste niet bekostigde Doktersassistentenopleiding met een door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen erkend MBO niveau 4 diploma. Hoewel de opleiding in eerste instantie met name op de huisartspraktijk gericht was, is deze door de jaren heen uitgegroeid tot een opleiding die eveneens voorziet in de behoefte binnen poliklinieken, arbodiensten, sociale- en andere gezondheidsinstellingen zoals onder andere bloedbanken en trombosediensten.

Historie

Het NIPA is reeds in 1948 ontstaan vanuit de artsenorganisatie KNMG (Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter Bevordering van de Geneeskunst) en kende aanvankelijk zes vestigingsplaatsen. In 1995 zijn de vestigingen verzelfstandigd.

Na invoering van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs in 1995, was het NIPA de eerste niet bekostigde Doktersassistentenopleiding met een door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen erkend diploma.

Met ingang van 2010 is het competentiegericht onderwijs doorgevoerd. Vanaf 2012 wordt gesproken over kwalificatiegericht onderwijs en wordt opgeleid volgens het landelijk kwalificatiedossier Doktersassistent SBB.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×