Bel ons voor meer informatie

085 3033958

Over ons

NIPA opleidingen

Na invoering van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs in 1996, was het NIPA de eerste niet bekostigde Doktersassistentenopleiding met een door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen erkend MBO niveau 4 diploma. Hoewel de opleiding in eerste instantie met name op de huisartspraktijk gericht was, is deze door de jaren heen uitgegroeid tot een opleiding die eveneens voorziet in de behoefte binnen poliklinieken, klantencontactcentra (ziekenhuizen), huisartsenposten, arbodiensten, en bloedbanken.

Door de goede relatie met het werkveld kan vrijwel altijd een stageplek worden gevonden!

Opleidingsmanager met ingang van februari 2018

Mijn naam is Petra van Bussel-Kusters en met gepaste trots stel ik mij aan u voor als de opleidingsmanager van NIPA Eindhoven.
Mijn eerste kennismaking met NIPA Eindhoven was in 2000 toen ik de doktersassistentenopleiding heb gevolgd, die ik in 2002 heb afgerond.

Na de opleiding doktersassistent ben ik verder gaan studeren en heb ik in deeltijd enkele HBO-opleidingen afgerond, waaronder Opleidingskunde, Management in de zorg en de lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn, In 2010 ben ik binnen de opleiding begonnen met lesgeven.

Het leiden van NIPA Eindhoven doe ik samen met mijn dochter Miranda van Bussel. Zij heeft in 2010 de opleiding doktersassistent bij NIPA afgerond. In februari 2018 heeft zij de docentenopleiding afgerond. Ik zal de hoofdverantwoordelijkheid dragen waarbij Miranda als assistent opleidingsmanager en docent ondersteuning biedt op o.a. administratief vlak en het verzorgen van lessen en begeleiden van stagiaires.

We hebben een enthousiast, gemotiveerd en deskundig docententeam achter ons staan wat ook maakt dat het NIPA al jaren een gerenommeerde opleiding is waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Samen gaan wij voort op de weg die NIPA Eindhoven is gegaan.
We kijken uit naar een fijne samenwerking met eenieder.

Historie

Het NIPA is reeds in 1948 ontstaan vanuit de artsenorganisatie KNMG (Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter Bevordering van de Geneeskunst) en kende aanvankelijk zes vestigingsplaatsen. In 1995 zijn de vestigingen verzelfstandigd.

Na invoering van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs in 1995, was het NIPA de eerste niet bekostigde Doktersassistentenopleiding met een door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen erkend diploma.

Vanaf 2012 wordt gesproken over kwalificatiegericht onderwijs en wordt opgeleid volgens het landelijk kwalificatiedossier Doktersassistent SBB.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×